Pretty "props"!

Theatrical properties

Props is een overgenomen Engelse afkorting van '(theatrical) properties', '(theater) voorwerpen'. De term wordt gebruikt in de wereld van film en fotografie voor allerlei voorwerpen die in beeld gebruikt worden om een verhaal te creëren. Er zijn ontzettend veel leuke accessoires die je kunt gebruiken tijdens een fotoshoot. Denk bijvoorbeeld aan leesvoer (boek/tijdschrift/krant), elektronica (telefoon/laptop), mode (hoed/zonnebril/tas), groen (planten/bloemen), eten en drinken (koffie/soep/ijs) en ga zo maar door.

Het model gebruikt op deze foto twee props: een hoed en een paardenbloem

Wat is je doel en wat wil je uitstralen?

Vraag jezelf eens af, wat is je doel en wat wil je uitstralen? Door props te gebruiken is het een stuk gemakkelijker om een verhaal te versterken. De prop heeft een duidelijke functie in de foto: Het trekt de aandacht. En omdat het de aandacht trekt, gaan we hier heel voorzichtig mee om. Het kan namelijk een foto maken of breken.
Het gebruik van props kan ook heel goed werken om jouw van 'de eerste zenuwen' af te helpen, door je letterlijk wat 'om handen' te geven. Op het moment dat je iets vast moet houden, is het vaak al duidelijker, wat je met je handen kunt doen.

Foto 1: Coach in sport, voeding & mindset. Foto 2: Lifestyle coach. Foto 3: DJ JeMatthy X Puma. Foto 4: Ondernemer/interieurontwerpster

Laat je inspireren door wat anderen doen en kijk hoe zij deze props in hun foto’s gebruiken. Kom je er zelf niet helemaal uit welke props je het beste kunt gebruiken voor bijvoorbeeld jouw brandingshoot? Dan help ik je graag! Wil je meer informatie of met mij samenwerken? Stuur dan een bericht via het contactformulier en ik zal je z.s.m. beantwoorden.