The Colours of Nature

Natuurlijk is iedereen vrij in zijn of haar keuze qua kledingstijl, maar als je geen inspiratie hebt of je wilt tips, dan kan ik je daarbij helpen.
Hieronder de 5 tips die ik graag met jullie deel:

1. Avoid prints

Afhankelijk van de modetrend op dat moment zijn het dragen van prints niet wat ik zal aanraden. Heel eerlijk, het ziet er gezellig uit en het is origineel, maar als fotografe heb ik er zo mijn bedenkingen over. Vooral als iedereen een grafische print op zijn shirt, blouse of broek heeft staan. Dit geeft een schreeuwerig beeld, wat ook rommelig kan overkomen. Ben je van plan om een foto te laten afdrukken en wil je deze in de woonkamer ophangen? Dan kan het zelfs hoofdpijn opwekkend zijn. Harmonie is de beste look die je kunt aanhouden. Beperk printjes en grote logo’s op kledingstukken en ga voor een neutrale look.

2. Wear comfortable clothes

Als je iets draagt waar jij je niet zo prettig in voelt dan zul je dit terug zien op de foto. Elke keer wanneer je de foto’s terug ziet, dan zal je herinnerend worden aan het moment waar je jezelf niet prettig voelde. Dat is natuurlijk zonde en dit willen we zien te voorkomen. Zorg er dus voor dat je niet die "te strakke broek" aantrekt of een top die niet fijn zit, maar zorg voor vooral comfortabele kleding waarin je je zelfverzekerd in voelt.

3. Choose your colors

Ook één van de belangrijkste tips bij kledingadvies is dat je het beste een paar natuurlijke tinten kunt kiezen. Het mooiste zijn de zachtere pasteltinten die je vervolgens kunt combineren met zwart, wit, grijs of spijkerstof en varieer door meerdere tinten van diezelfde kleur te kiezen. Een goedgekozen kleurenpalet kan je foto maken en het zelfs tot één geheel maken. Wanneer je gepland hebt om een familiefoto te maken, dan kun je ervoor kiezen een kleur te kiezen die vrijwel iedereen in zijn of haar kast heeft hangen. Kies vooral iets wat universeel is en niet teveel moeilijkheden met zich meebrengt. Een blauwe jeans met witte bovenkleding is bijvoorbeeld een klassieker maar volledig wit of een andere contrasterende kleur kan natuurlijk ook.

Familieportret

4. Bright colors are a no-go

Als we het dan toch hebben over kleuren, dan wil ik ook de felle kleuren even uitlichten. Fluorescerend of felle kleuren zijn geen goed idee. Met name bij familie shoots is het beter en mooier om voor rustige kleuren te kiezen. Technisch gezien heeft het ook beperkingen in de digitale fotografie. Wanneer je licht wilt meten, dan heb je al snel last van kleuren die bij elkaar vloeken of reflecteren op de huid. In de nabewerking is het dan ook een uitdaging om alles netjes te krijgen. In de studio of voor een neutrale achtergrond is er nog wel controle over te krijgen maar tijdens een buiten shoot wil je dat absoluut voorkomen.

5. Enjoy!

Last but not least. ENJOY! Geniet van de voorbereidingen vòòr de shoot, geniet tijdens de shoot en geniet van de foto's die na afloop digitaal verstuurd worden. Een fotoshoot dient vooral leuk en ontspannen te zijn, dan zullen we gegarandeerd mooie foto's shootenGeniet vooral met volle teugen zodat jij/jullie er een mooie herinnering aan overhouden.

Hopelijk waren deze tips nuttig! Mocht je enthousiast zijn geworden om een fotoshoot te boeken? Neem dan gerust contact met mij op via het contactformulier. Misschien zie ik jou of jullie dan binnenkort!